Ook dit schooljaar hebben we weer naschoolse activiteiten op de Boomgaard. We zijn helaas erg gekort op de subsidie, het wordt dus steeds lastiger om het aanbod voor elke groep even groot te houden. Ook merken we dat aanbieders hun uurtarief verhogen, wat ook niet meewerkt aan het toch al beperkte budget.

Desalniettemin: het nieuwe blok naschoolse activiteiten is compleet! Het is een leuk, uitdagend,
muzikaal, sportief en creatief programma geworden. De activiteiten die aangeboden worden zijn voor verschillende leeftijdscategorieën, op verschillende dagen en tijden. Je kunt je kind voor één activiteit inschrijven.

nsa

Vanaf dit jaar stappen we over naar een digitaal betaalsysteem voor het innen van de bijdrage. Indien je kind geplaatst is voor de activiteit, ontvang je hierover een apart Parro-bericht met een betaalverzoek.

Wij willen graag dat alle leerlingen kunnen deelnemen aan de activiteiten, mocht het deelnemersgeld een belemmering vormen, schroom niet en neem dan contact op met de directie.  

De inschrijving  
De inschrijving vindt digitaal plaats.  Ga naar deze link om je in te schrijven  

 • Klik op de activiteit 
 • Klik op de datum en de tijd van de eerste les en vul vervolgens alle gegevens in. Als er geen datum en tijd meer zichtbaar zijn, dan is het helaas al vol.  
 • Graag inschrijven voor de 14e. Op 15 september ontvang je een betaalverzoek. Zodra de betaling binnen is, is de inschrijving compleet. 

Beschrijving van ons aanbod

Maandag 

 •   Robo Bricks - Young engineers 

Een workshopreeks waarbij de kinderen in tweetallen een robot bouwen en programmeren. Het doel van de Robo Bricks® club is kinderen op een spelende manier kennis te laten maken met mechanische en software ontwikkeling. De cursus stimuleert oplossend nadenken en het implementeren ervan met behulp van de LEGO® We-Do programmeer taal. Elke les bouwen onze studenten een robot of machine van LEGO® onderdelen en programmeren het om het tot leven te wekken. Natuurlijk ga je ook je bouwmodel verbeteren en samen ermee spelen. 

 • Mozaïek 

Mozaïek, vind jij dat ook zo mooi? Dan ga jij met hulp van ons, tijdens de workshops zelf iets moois maken. Wat? Dat is nog een verrassing. We hebben veel mooie steentjes, dus het komt helemaal goed! 

Dinsdag 

 • Theater: 

In de theaterlessen van Susan gaan de kinderen zichzelf en elkaar beter leren kennen en zullen de sociale vaardigheden spelenderwijs verder ontwikkeld worden. Er komen verschillende dramaspelletjes aan bod gericht op de waarneming en concentratie met bijvoorbeeld de bekende dramaoefening 'Emotiebus'. Dan wordt er geschakeld tussen emoties in zowel fysiek als stem en spiegelen de emoties van anderen. Goed naar elkaar kijken en accepteren wat de ander doet speelt hierbij een belangrijke rol. Of de leerlingen spelen een zelfgekozen dier, waarmee zij samen met een tegengesteld dier een vriendschap opbouwen. Zij ontdekken dat je niet hetzelfde hoeft te zijn om het goed met elkaar te kunnen vinden. 

 • Djembe: 

Ontdek de Afrikaanse ritmes en leef je uit op de trommel. Er is veel variatie in de ritmes, maar juist ook weer veel herhaling. Dat betekent dat djembé spelen elke keer anders is. Want hoe bouw je het muziekstuk op? Het is steeds weer een verrassing welke muziek jij tevoorschijn trommelt.  Welk verhaal wil jij al trommelend vertellen? 

Woensdag 

 • Ninja Academie: 

De Ninja Academie is voor iedereen de ervan droomt om ninja te zijn. Door sport en spelvonturen leer je de vetste ninja skills en wordt je meegenomen op spannende missies. Je leert rollen als een tijger, verstoppen als een kameleon en je wordt zo behendig als een kat. 

 • Schooldichter Mario: 

Het schrijven van eigen gedichten is natuurlijk het leukste gedeelte. Met de juiste aanwijzingen over vorm, beeldspraak en thematiek gieten de kinderen hun gedachten in rijm en/of ritme. Tot slot lezen ze een eerste versie van het eigen gedicht voor en bespreken we de bundel die van hun gedichten gemaakt wordt. Op de weg naar literaire roem komen de kinderen creativiteit, bevlogenheid en ondernemerschap tegen. 

Donderdag 

 • Judo: 

Bij judo staat zelfbeheersing centraal, waarbij de geestelijke, lichamelijke en motorische ontwikkeling voorop staat. Het leren omgaan met winst en verlies en respect hebben voor de tegenstander is een basis om veilig met elkaar te kunnen judoën. 

Het doel van Judo is om maximaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de tegenstander. Oftewel, het uit balans brengen van je partner en daarbij je eigen balans te behouden. Judo is een geweldige manier om conditioneel met je gehele lichaam te bewegen, op iedere leeftijd. 

Vrijdag 

 • Toveren en spetteren: 

Je gaat experimenteren met vloeistoffen en kleuren, doet spannende proefjes met tovertabletten en zout en maakt je eigen priklimonade! Ook maak je echt te gebruiken haargel, hoestdrank en superslijm… die je mee naar huis mag nemen! 

 • Breakdance: 

Is een vorm van dansen. Je maakt moeilijke bewegingen op hiphop muziek. Het is uitgevonden om te dansen op de muziek van de DJ's. Binnen breakdance is het erg belangrijk om origineel te zijn en een eigen stijl te hebben. Als één danser een move van een ander 'steelt' wordt dat 'biten' genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door je armen op elkaar te slaan, wat de illusie van een mond moet geven.